Koiton Laulun logo
 

Ajankohtaista
Koiton Laulu
Historiaa
Harjoitukset
Johtaja
Tarvitsetko esiintyjää?
Mukaan laulamaan!
Kuvat
Äänite/julkaisuluettelo
Yhteystiedot

Kuorolaisille

 

in English


AJANKOHTAISTA

Stadi 1918

Stadi 1918 -diptyykki kertoo 100 vuoden takaisista vaiheista sisällissodan repimässä Helsingissä, kun kaupunkilaiset olivat jakautuneet kahteen leiriin, punaisiin ja valkoisiin. Molemmissa leireissä oli sankaruutta, pelkuruutta, pettureita ja todellisia isänmaan, aatteen ja ihmisyyden ystäviä. Esityksessä seurataan tapahtumia sisällissodan viimeisinä tunteina Ostrobotnian salissa valkoisten puolella ja Paasitornissa eli työväentalolla punaisten puolella.

 Stadi 1918 – Taistelu Helsingistä kertoo siitä miten erilaisissa tunnelmissa taistelujen viimeiset hetket koettiin eri puolilla Helsinkiä katutaistelujen vyöryessä kaupunkilaisten ylitse toivon, epätoivon, pelon ja tuhon hetkinä. Se yhdistää yleisen tason tapahtumat yksilötason tuntoihin ja kokemuksiin, ja tekee siten vuoden 1918 ymmärrettäviksi tämän päivän ihmisille. Teos koostuu kahdesta erillisestä, autenttisella tapahtumapaikalla esitettävästä teatteriesityksestä. Tarina on fiktiivinen, mutta perustuu taustoiltaan tositapahtumiin ja tutkimustietoon. 

Monitaiteellinen esitys yhdistää näyttämötaidetta ja elävää musiikkia arvokkaaksi kokonaisuudeksi. Esitysten dramaturgiasta ja ohjauksesta vastaavat ohjaajat Reetta Ristimäki ja Sirpa Riuttala. Historian asiantuntijana työryhmässä toimii historiantutkija Samu Nyström. Paasitornin draaman toteuttaa Elannon Näyttämö mukanaan Koiton Laulu ja Bottalla on näyttelijöitä mm. Ylioppilasteatterista ja Sibelius- Akatemiasta

Kumpikin diptyykin osa kestää noin tunnin. Ensimmäinen osa nähdään Bottan salissa, josta siirrytään Paasitorniin katsomaan toinen osa. Töölöstä Hakaniemeen järjestetään bussikuljetus, ja matkan aikana historian asiantuntijat luotsaavat katsojat historialliseen syväsukellukseen vuoden 1918 sodan tapahtumapaikoista kaupungilla.

Esitykset

  • keskiviikkona 11.4. klo 19.00
  • torstaina 12.4. klo 19.00
  • perjantaina 13.4. klo 19.00
  • perjantaina 20.4. klo 19.00
  • lauantaina 21.4. klo 19.00
  • torstaina 26.4. klo 19.00
  • perjantaina 27.4. klo 19.00

Esityspaikat

  • Ostrobotnian juhlasali
    Museokatu 10
  • Paasitorni
    Juho Rissanen -sali,
    Paasivuorenkatu 5 A

Liput ja varaukset

  • Tiketti.fi / 0600-1-1616
    Puhelinpalvelu ma–su 9–21
    (1,78 €/min.+pvm)
  • Lipun hinta: 39,50 (sisältää palvelumaksun, kaksi esitystä ja opastetun bussikuljetuksen)

 

Toni Edelmann
kuva: Risto Vuorimies

TONI EDELMANN ON KUOLLUT

Säveltäjä Toni Edelmann on kuollut 71-vuotiaana. Hän oli Koiton Laulun johtaja lähes koko 70-luvun.

Toni Edelmann oli maamme monipuolisimpia säveltäjiä. Hänen tuotannossaan lajit ja tyylit sekoittuvat, sillä hän oli yhtä taiturillinen laulelmien, kuoromusiikin, elokuvamusiikin sekä teatteri- ja tanssituotantojen musiikin kirjoittajana. (Suomalaisen Musiikin Tiedotuskeskus 2000).

Toni arvioi tuotantonsa olevan yli 2 500 teosta, joukossa runsaasti mm. Einari Vuorelan runoihin sävellettyjä lauluja sekä kaikki Shakespearen sonetit. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian julkaisemassa Laulun ohjelmistoluettelossa hänet mainitaan luvussa Keskeinen kotimainen laulumusiikki.

 

Kuorolaulun voimaa Kustaankartanon palvelukeskuksessa

Koiton Laulu toteutti vuoden 2016 lopussa ja 2017 alussa Kustaankartanon palvelukeskuksessa Kuorolaulun voimaa -hankkeen. Sitä tuki Suomen Kulttuurirahasto Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla. Projektin vetäjä oli teatteripedagogi ja ohjaaja (AMK) Emma Paju-Torvalds. Hankkeeseen osallistui myös lapsiryhmä Päiväkoti Timoteista. Kuoro oli 8 kertaa palvelukeskuksessa.

 

Tomas Takolander Koiton Laulun taiteelliseksi johtajaksi

Koiton Laulu on valinnut Tomas Takolanderin kuoron taiteelliseksi johtajaksi kolmivuotiskaudeksi 1.2.2017 lähtien. Kapellimestari ja säveltäjä Kaapo Ijaksen kausi taiteellisena johtajana päättyi vuoden 2016 lopussa. Hän jatkaa menestyksekkäitä orkesterinjohdon opintojaan Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.

Tomas Takolander on musiikin moniottelija. Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut Takolander työskentelee laulajana, kitaristina, pianistina, trumpetistina ja kapellimestarina. Esiintymisen ohella säveltäjänä, sovittajana ja pedagogina toimiva Takolander tekee yhteistyötä lukuisten suomalaisten ja ulkomaisten etu- ja takarivin muusikoiden, säveltäjien, kuoron- ja orkesterinjohtajien, tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden kanssa.

Takolanderin sävellystuotannossa on perinteisempien teosten rinnalla mm. teos sinfoniaorkesterille ja ilma-akrobaatille. Hänellä on laaja kokemus klassisesta ja oman aikamme musiikista sekä afroamerikkalaisesta ja latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Hän jatkaa Koiton Laulun taiteellisena johtajana monipuolisesti musiikkia lähestyvien luovien ja esiintyvien taiteilijoiden sarjaa.

 

KAAPO IJAS KAPELLIMESTARIKILPAILUSSA LONTOOSSA

Koiton Laulun taiteellinen johtaja Kaapo Ijas osallistui 15. - 17.11.2016 kapellimestarikilpailuun, jonka nimi on The Donatella Flick LSO Conducting Competition. Kilpailusta todetaan, että se on "The World's Leading Conducting Competition". Hakijoita oli yli 200 ja Kaapo hyväksyttiin ensimmäiseltä varasijalta kahdenkymmenen joukkoon. Hän oli ainoa pohjoismainen kilpailija

Kaapo Ijas selvisi kilpailussa kymmenen parhaan joukossa välierään. Finaalista hän jäi rannalle.

 

LEVYN UUDELLEEN JULKAISU

  • Love Recordsin 50-vuotisjuhlien kunniaksi julkaistaan vuonna 2016 kaikki Loven sinkut, joita on 350 levyä. Koiton Laulun sinkku oli huoltoasemien jukebokseissa suosittu. Levyjä julkaistaan rajoitettu määrä ja ne ovat numeroituja.

  • Love Records - Kaikki Singlet 4

    • Saarenmaan valssi, Virta (p1976 syyskuu)
        • Love Records LRS214
        • tuottaja: Hasse Walli, äänittäjä: Ronnie Kranck
        • Remasterointi: Pauli Saastamoinen 2016
        • Äänitetty keväällä 1976 Finnlevyn studiossa Kulttuuritalossa
        • Orkesteri: Esa Helasvuo, piano, Tero Sarikoski, rummut, Antti Hytti, basso, Aaro Kurkela, harmonikka, Sakari Kukko, alttosaksofoni, huilu, ?, jouset, ?, vasket
      • A1 Saarenmaan valssi
        • Koiton Laulu, johtaja: Erkki Melakoski, sol. Kari Ylönen
        • Säv. Valgre, Raimond, sov. Melakoski, Erkki, san. Vaarandi, Debora, suom. Kortesniemi, Ilkka]
      • B1 Virta
        • Koiton Laulu, johtaja: Toni Edelmann, sol. Anja Packalèn
        • Säv. Kolmanovski, Edvard, sov. Edelmann, Toni, san. Jevtušenko, Jevgeni, suom. Eskola, Liisa - Rahikainen, Esko

 
TONI EDELMANN 70 VUOTTA - juhlalevy

Valoniemi

Valoniemi

 

Koiton Laulua 70-luvun johtanut Toni Edelmann täytti 70 vuotta 25.10.2015. Juhlan kunniaksi julkaistiin uusi levy Valoniemi (IKKOCD001), jonka on kustantanut Punkaharjun Valoniemessä sijaitseva Itä-Karjalan kansanopisto.

Levyllä on kolme kappaletta

  1. Hymni Valoniemelle
    säv. Toni Edelmann, san. Mikko Koivusalo
    - Koiton Laulu
    - Kaapo Ijas, kuoronjohtaja
    - Tuija Rantalainen, piano
  2. Valoniemen valssi
    säv. Toni Edelmann, san. Mikko Koivusalo
    - Koiton Laulu
    - Kaapo Ijas, kuoronjohtaja
    - Tuija Rantalainen, piano
  3. Järvimusiikkia (Cyclical Landscape II)
    Omistettu Casimir Edelmannille
    säv. Ilari Edelmann
    - Ilari Edelmann, piano

Levyn kannet on suunnitellut Tuomas Karppinen, joka on käyttänyt luovuuttaan myös mm. Koiton Laulun konserttijulisteiden suunnitteluun.

http://tuomaskarppinen.net/portfolio/koiton-laulu/

 

Samaa maata asustamme

Perjantaina 17.10.2014 Koiton Laulu piti konsertin Savoy-teatterissa

Koiton Laulu & Arts Orchestra, johtajana Kaapo Ijas. 

"Aikoja, korkeita säveliä" on osa Turvapaikka-kantaattia. 

Teksti: Hanna Weselius - Musiikki: Kaapo Ijas. 

Taltiointi on Turvapaikka-kantaatin kantaesityksestä Helsingin konservatorion salista 14.12.2013.
Koiton Laulun ystÄvÄt JA MEDIA

Haluatko säännöllisesti tietoa Koiton Laulun esiintymisistä ja muista tapahtumista? Lähetä sähköpostiosoitteesi Kimmo Salmiolle osoitteeseen kimmo.salmio@koitonlaulu.fi.
KOITON LAULU FACEBOOKISSA

Facebook
MENNEET TAPAHTUMAT

Menneet tapahtumat löydät Historiaa-sivulta
Laitoskiertue

Koiton Laulu pitää vuosittain useita konsertteja erilaisissa hoivalaitoksissa, sairaaloissa, vankiloissa ja muissa laitoksissa tarkoituksenaan lisätä kulttuuritarjontaa ihmisille, jotka eivät muuten helposti pääse taidetilaisuuksiin.
 

Kuuba-levy

KOITON LAULU
En vivo en Sala Dolores

Koiton Laulu vieraili Santiago de Cuban kansainvälisillä kuorofestivaaleilla marraskuussa 2007 ainoana eurooppalaisena kuorona. Kuuban radio teki kuoron pääkonsertista Sala Dolores -salissa konserttiäänityksen, jonka voit ostaa 12 euron hintaan.

Levyä voi tilata sähköpostitse osoitteesta

paul.silfverberg@koitonlaulu.fi

Hintaan sisältyvät postitus- ja muut kulut. Levyn mukana tulee lasku, jossa on viitenumero. Toimitusaika on noin viikko.

 
Koiton Laulu: Viisikymmentä vuotta CD

KOITON LAULU
ViisikymmentÄ vuotta - 1973 - 81 & Taas päin!
Siboney LXCD 638 (2CD)

Koiton Laulun tupla-CD:llä on uudelleen masteroituja äänitteitä 1970-luvulta 1990-luvun alkuun, uudelleen äänitettyjä vanhoja helmiä ja uusimman konserttituotannon parhaimmistoa.

Levyä voi tilata sähköpostitse osoitteesta

paul.silfverberg@koitonlaulu.fi

Levyn hinta on sähköpostitilauksissa 25 euroa. Hintaan sisältyvät postitus- ja muut kulut. Levyn mukana tulee lasku, jossa on viitenumero. Toimitusaika on noin viikko.